Skanus grybų kepsnys: paprastas ir gardus receptas
Atraskite paprastą ir gardų grybų kepsnio receptą. Sužinokite, kaip greitai paruošti šį aromatingą patiekalą su sūriu ir grietinėle.

Grybų patiekalai visada džiugina savo natūraliu aromatu ir išskirtiniu skoniu. Vienas iš paprasčiausių, bet tuo pačiu ir įspūdingų variantų – gardus grybų kepsnys. Šis patiekalas puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingai progai.
Ingredientai
- 500 g šviežių grybų (pvz., pievagrybių ar baravykų)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- 150 g tarkuoto sūrio
- 100 ml grietinėlės
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės papuošimui
Gaminimo eiga
- Paruoškite grybus: gerai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.
- Keptuvėje: įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną bei česnaką ir kepkite, kol taps auksiniai.
- Sudėkite grybus: kepkite juos ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol išgaruos skystis.
- Paskaninkite: pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir dar kelias minutes patroškinkite.
- Užbaikite orkaitėje: masę supilkite į kepimo indą, apibarstykite sūriu ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol viršus taps gražiai apskrudęs.
Patiekimas
Karštą grybų kepsnį pabarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Jis puikiai dera su šviežiomis salotomis arba bulvių garnyru.
Šis receptas ne tik paprastas, bet ir nepaprastai skanus – tikras pasirinkimas grybų mėgėjams!