Kreminė pasta su grybais: gardus receptas kiekvienai dienai
Atraskite skanų ir paprastą pastos su grybais receptą. Kreminis padažas, švieži grybai ir makaronai – gardi vakarienė vos per 30 minučių.

Jeigu ieškote greito, gardaus ir aromatingo patiekalo vakarienei, pasta su grybais – puikus pasirinkimas. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir suteikia galimybę mėgautis turtingu grybų skoniu, kuris puikiai dera su kreminiu padažu ir makaronais.
Ingredientai
- 250 g mėgstamų makaronų (spagečių, tagliatelle ar penne)
- 300 g šviežių pievagrybių ar miško grybų
- 2 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- 200 ml grietinėlės
- 50 g kietojo sūrio (parmezano ar grana padano)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių žolelių papuošimui (petražolių ar bazilikų)
Gaminimo eiga
- 1 žingsnis: Užvirkite didelį puodą vandens, įberkite druskos ir išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
- 2 žingsnis: Tuo metu keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną bei česnaką ir pakepinkite, kol taps skaidrūs.
- 3 žingsnis: Sudėkite pjaustytus grybus, kepkite apie 7–10 minučių, kol jie taps auksiniai ir išgaruos skystis.
- 4 žingsnis: Supilkite grietinėlę, įmaišykite prieskonius ir virkite ant nedidelės ugnies kelias minutes, kol padažas sutirštės.
- 5 žingsnis: Suberkite nukoštus makaronus, išmaišykite su padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Patiekimas
Pasta su grybais puikiai dera su šviežiomis salotomis arba lengvu vyno taure. Papuoškite patiekalą smulkintomis petražolėmis ar baziliku, kad suteiktumėte dar daugiau šviežumo.
Patarimai
- Norėdami intensyvesnio skonio, galite naudoti miško grybus.
- Jeigu mėgstate aštresnius patiekalus, į padažą įdėkite žiupsnelį čili dribsnių.
- Veganišką versiją galite paruošti naudodami augalinę grietinėlę ir veganišką sūrį.