Kaip Paruošti Skanią Pastarnokų Sriubą Žiemai
Sužinokite, kaip paruošti skanią ir maistingą pastarnokų sriubą žiemai! Paprastas receptas su žingsnis po žingsnio instrukcijomis, patarimais ir užšaldymo idėjomis.

Kodėl verta rinktis pastarnokų sriubą?
Pastarnokų sriuba – tai šiltas, maistingas ir lengvai paruošiamas patiekalas, idealiai tinkantis šaltajam sezonui. Pastarnokai yra saldūs, tačiau subtilaus skonio, todėl puikiai dera su įvairiais ingredientais, suteikdami sriubai turtingą tekstūrą ir aromatą. Be to, pastarnokai yra pilni vitaminų ir skaidulų, todėl tai ne tik skanu, bet ir sveika!
Ko reikės pastarnokų sriubai?
Norint paruošti skanią pastarnokų sriubą, svarbu turėti šviežius ir kokybiškus ingredientus. Štai pagrindinis sąrašas:
- 500 g pastarnokų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
- 2 vidutinio dydžio bulvės (supjaustytos kubeliais)
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 2 česnako skiltelės (smulkiai sukapotos)
- 1 l daržovių sultinio
- 200 ml grietinėlės (arba augalinio pieno alternatyvos)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių žolelių (pvz., petražolių ar čiobrelių) papuošimui
Paruošimo žingsniai
Pastarnokų sriubos gamyba yra paprasta, tačiau reikalauja šiek tiek kantrybės, kad skoniai pilnai atsiskleistų. Vadovaukitės šiais žingsniais:
- Paruoškite daržoves: Nulupkite ir supjaustykite pastarnokus, bulves, svogūną ir česnaką.
- Apkepkite daržoves: Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūną ir česnaką, kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės.
- Pridėkite pastarnokus ir bulves: Sudėkite supjaustytus pastarnokus ir bulves, kepkite dar 5 minutes, maišydami.
- Supilkite sultinį: Į puodą supilkite daržovių sultinį, užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20–25 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Sutrinkite sriubą: Naudodami trintuvą (blenderį), sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei norite skystesnės konsistencijos, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio.
- Pagardinkite: Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir, jei norite, šiek tiek muskato riešuto. Kaitinkite dar 5 minutes.
- Patiekite: Patiekite sriubą karštą, papuoštą šviežiomis žolelėmis ir, jei norite, skrudintais duonos kubeliais.
Patarimai žiemai
Pastarnokų sriuba puikiai tinka užšaldymui! Paruoškite didesnį kiekį, supilstykite į sandarius indus ir užšaldykite. Taip turėsite paruoštą patiekalą šaltoms žiemos dienoms. Prieš patiekdami, tiesiog atšildykite ir pašildykite. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais – imbieras ar ciberžolė sutea sriubai šildančio poskonio.
Kodėl pastarnokų sriuba tokia populiari?
Pastarnokų sriuba yra ne tik skani, bet ir universalus patiekalas. Ji tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms progoms. Be to, pastarnokai yra lengvai prieinami žiemos sezonu, todėl tai puikus pasirinkimas norint sutaupyti ir valgyti sezoniškai. Išbandykite šį receptą ir atraskite naują mėgstamą žiemos patiekalą!