Geriausi šokolado sausainių receptai: skanūs, traškūs ir minkšti viename
Atraskite geriausius šokolado sausainių receptus – nuo klasikinių traškių iki minkštų ir sveikesnių avižinių. Skanaus ir lengvai pagaminamo deserto idėjos!

Šokoladiniai sausainiai yra vienas populiariausių desertų pasaulyje. Jie ne tik džiugina savo saldžiu skoniu, bet ir suteikia jaukumo pojūtį. Jei ieškote tobulo recepto, kuris sujungtų traškumą ir minkštumą, štai keli geriausi šokolado sausainių receptai.
Klasikiniai traškūs šokoladiniai sausainiai
Klasikinis receptas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Šie sausainiai traškūs išorėje ir minkšti viduje.
- 250 g sviesto
- 200 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 300 g miltų
- 200 g juodojo šokolado gabaliukų
Sumaišykite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir galiausiai įmaišykite šokolado gabaliukus. Kepkite 180°C temperatūroje apie 12 minučių.
Minkšti šokoladiniai sausainiai su kakava
Tiems, kurie mėgsta itin šokoladinius skonius, šis receptas puikiai tiks.
- 200 g cukraus
- 150 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 200 g miltų
- 50 g kakavos
- 100 g šokolado gabaliukų
Išplakite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir kakavą. Įmaišykite šokoladą ir kepkite 180°C apie 10–12 minučių.
Sveikesni avižiniai šokoladiniai sausainiai
Norintiems šiek tiek sveikesnio varianto siūlome avižinius sausainius su šokoladu.
- 150 g avižinių dribsnių
- 100 g viso grūdo miltų
- 100 g medaus arba rudojo cukraus
- 1 kiaušinis
- 80 g juodojo šokolado
Sumaišykite visus ingredientus, formuokite rutuliukus, šiek tiek spauskite ir kepkite 180°C temperatūroje apie 15 minučių.
Patarimai tobulam rezultatui
- Naudokite kambario temperatūros sviestą, kad tešla būtų vientisa.
- Nepersausinkite – iškepę sausainiai turėtų būti minkšti viduryje.
- Eksperimentuokite su įvairių rūšių šokoladu – nuo pieniško iki juodojo ar net baltojo.
Šie šokolado sausainių receptai puikiai tiks tiek kasdienai, tiek šventėms. Išsirinkite savo mėgstamiausią variantą ir mėgaukitės nuostabiu skoniu!