Baravykų troškinys: tradicinis receptas rudens stalui
Atraskite paprastą ir skanų baravykų troškinio receptą – tradicinį rudens patiekalą su daržovėmis ir grietinėle. Puikiai tinka pietums ar vakarienei.

Baravykai – tikras miško lobis, kuris ne tik džiugina savo kvapu, bet ir puikiai tinka įvairiems patiekalams. Vienas iš skaniausių ir paprasčiausių būdų paruošti šiuos grybų karalius – pasigaminti troškinį. Tai sotus, aromatingas patiekalas, kuris puikiai dera tiek su bulvėmis, tiek su kruopomis ar šviežia duona.
Ingredientai
- 500 g šviežių baravykų
- 2 vidutiniai svogūnai
- 2 morkos
- 2 skiltelės česnako
- 200 ml grietinėlės arba grietinės
- 2 šaukštai aliejaus arba sviesto
- Druska, pipirai pagal skonį
- Krapai arba petražolės papuošimui
Gaminimo eiga
Paruoškite grybus: gerai nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Daržovių apkepinimas: įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus arba įdėkite sviesto, sudėkite smulkintą svogūną bei morkas. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
Baravykų įdėjimas: į daržoves sudėkite grybus ir kepkite apie 10 minučių, kol išgaruos dalis skysčio.
Troškinimas: įpilkite grietinėlės arba grietinės, pagardinkite druska bei pipirais. Troškinkite dar 10–15 minučių ant silpnos ugnies.
Patiekimas: prieš patiekiant pabarstykite smulkintomis petražolėmis ar krapais. Troškinį galima valgyti vieną arba su bulvėmis, ryžiais ar grikiais.
Patarimai
- Jeigu norite intensyvesnio skonio, į troškinį galima įdėti šlakelį balto vyno.
- Norint lengvesnio varianto, grietinėlę galima pakeisti natūraliu jogurtu.
- Puikiai dera ir su šviežia juoda duona ar bulvių koše.
Šis baravykų troškinys ne tik skanus, bet ir paprastas, todėl puikiai tiks tiek kasdieniam pietų stalui, tiek ypatingai vakarienei su šeima ar draugais.